De mooiste kerstboom in huis

Tuincentra staan rond de feestdagen altijd helemaal vol met mooi versierde kerstbomen. Vraag jij je ook wel eens af hoe ze dit voor elkaar krijgen? Thuis doe je vaak zó je best, maar het resultaat is nooit zo mooi als bij de bomen in de tuincentra. Hoe decoreer je jouw boom nou net zoals een echte professional dat doet? Daarvoor krijg je in dit artikel een aantal tips.

De eerste tip is op je aan een kleurenschema te houden. Het maakt niet uit welke kleuren je hiervoor kiest, als je je maar aan een vast kleurenpalet houdt. Het mooiste is om vier tot vijf kleuren te kiezen en deze te combineren. De reden om niet voor minder dan vier kleuren te kiezen, is dat het geheel er dan al gauw nogal vlak uit komt te zien.

De tweede top is om verschillende lichtsnoeren te gebruiken. Houd je dus niet aan één soort kerstlampjes, maar combineer een paar verschillende. Je kunt voor normale lichtjes kiezen, maar kan ook voor iets aparts gaan. Denk hierbij aan een stoer touw met grote lampen.

De derde tip is om vormen en materialen af te wisselen. Op deze manier creëer je een sfeervolle en goed gebalanceerde kerstboom. Veel stylisten gebruiken voor ongeveer twee derde van de versiering glanzende decoratie en voor de overige decoratie gebruiken ze matte versiering. Zorg er ook voor dat je varieert in het soort versiering en de soort ballen die je gebruikt. Zo is het ook leuk om eens af te wisselen met houten of stoffen decoratie. Probeer ervoor te zorgen dat overal in de boom voldoende afwisseling qua kleur, materiaal en textuur te zien is.

Deze tips kunnen je hopelijk helpen om de perfecte kerstversiering in je boom te krijgen. Zie je het nog steeds niet zitten, dan kun je tegenwoordig ook complete kerstboom online bestellen. Deze kunstkerstboom komt met een pakket vol decoratie. Zo hoef je zelf niet meer na te denken over de versiering van je boom. Een kunstkerstboom kopen gaat gemakkelijk via www.xmasdeco.nl.