De juiste maat matras

Een nieuw bed kopen is altijd een grote investering. Als je naast een bed ook nog een matras moet aanschaffen is het al helemaal een dure bezigheid die al snel ver boven de 1000 euro kan uitlopen. Daarom is het belangrijk om de juiste beslissingen te maken, waarbij je rekening houd met praktische zaken, maar ook zeker goed test om zeker te weten dat het voor jou het juiste matras is. Zie he dan ook niet als een snelle aankoop, maar als een lange termijn investering. Een goed matras gaat namelijk al gauw 10 jaar mee, al hangt dit natuurlijk wel af van zorgvuldigheid van de gebruiker(s).

Een matras kopen kan vaak online, maar het is je zeker aangeraden om ze eerst eens te gaan testen en dus naar een echte beddenzaak te gaan. Hier kan je diverse matrassen in de winkel testen. Test deze niet alleen door er eventjes kort op te liggen, maar landt ook eens expres iets harder, leun op een knie en lig eens expres op een arm om te kijken of de zachtheid en dikte ook aansluiten bij jouw wensen. Als je een goede dikte en stevigheid hebt gevonden is het nog eens zo dat je je goed moet bedenken dat het wellicht te hard of te zacht is als je er lang op moet liggen, dus denk liever te lang dan te kort na.

Tot slot is ook de afmeting niet geheel onbelangrijk, zeker als je het bed al hebt en het matras nog moet gaan kopen of visa versa. De meest voorkomende maten voor is het matras 120×200 voor een éénpersoonsbed en een matras 160×200 voor een tweepersoons matras. Let er wel op dat er ook matrassen zijn met een breedte van 90, 130, 140 en 180 centimeter!