De groei van zonnepanelen

tegenwoordig is het wel erg duidelijk geworden dat er dringend iets oplossingen gevonden moeten worden op het gebied van onze grote milieu problemen. Een van de grootste en bekendste problemen is de opwarming van de aarde, dit proces wordt sterk en nadelig versnelt door de vele motorvoertuigen en fabrieken die schadelijke gassen zoals Co2 uitstoten. Tot overmaat van ramp raken de fossiele brandstoffen op waardoor we snel opzoek moeten naar andere oplossingen voor energiebronnen.

Enorme stijging op het gebied van zonnepanelen

Uit meest recente cijfers van Stedin is gebleken dat Nederlanders massaal zonnepanelen op hun dak hebben aangelegd. In een jaar tijd is het aantal geregistreerde adressen met zonne-collectoren gestegen van 125.000 naar maar liefst 185.000 locaties. Deze groei is dus sterk gegroeid in vergelijking met voorgaande jaren. Utrecht is volgens de cijfers de snelste groeier en Eindhoven de laagste in de top 10. Gemeentes schrijven de enorme stijging toe aan de nieuwe subsidieregelingen. Wij Nederlanders zijn in 2014 dus veel intensiever met energie bezig dan ooit te voren!

De voordelen van zonnepanelen

het grootse voordeel van zonnepanelen ligt natuurlijk erg voor de hand. Zo bent u zelfvoorzienend op het gebied van energie. Hierdoor zult u geen dure energie rekening op uw deurmat krijgen! Wat op zich al een voordeel is natuurlijk. Maar er is meer, Nadat u uw investeringsbedrag terugverdiend heeft, gaat u geld verdienen omdat u energie levert aan uw energie maatschappij! Natuurlijk zijn er nog velen andere voordelen maar dit zijn de grootste.