De goedkoopste vliegtickets zoek je niet zélf

Het zoeken naar de goedkoopste vliegtickets kan makkelijk uren in beslag nemen. En als je dan al dénkt dat het niet goedkoper kan, is de kans groot dat er ergens op internet een voordeliger ticket bestaat.

Wie slim is, besteedt het zoeken naar de goedkoopste vliegtickets daarom uit aan Melookyoubook. Al sinds 2008 zoeken Wouter en André, de oprichters van deze site, met de hand naar de voordeligste manier om van A naar B en eventueel weer terug naar A te vliegen. “Of naar C,” corrigeert Wouter. Want vooral multi-city-reizen kunnen voor hoofdbrekens zorgen, zo legt hij uit.

Hoe de mannen een vliegticketadvies samenstellen? André: “Ik kan niet al onze geheimen onthullen, maar we combineren onze kennis van maatschappijen en hubs om de goedkoopste route te vinden.” De zelfbenoemde ‘vliegticketknutselaars’ kunnen hier, net als aspirant-reizigers, urenlang mee bezig zijn. Het verschil is dat ze een laagsteprijsgarantie geven.

Garantie: het kan niet goedkoper

Het team achter Melookyoubook is zó zeker van hun zaak, dat aanvragers een bijzondere garantie krijgen: als zij binnen 24 uur een goedkopere manier vinden om naar hun bestemming te vliegen, krijgen zij het geïnvesteerde geld (een vliegticketadvies van Melookyoubook kost € 29,–) terug. In de geschiedenis van dit online adviesbureau is dit nauwelijks gebeurd, aldus de oprichters. “We zouden de cijfers moeten opzoeken, maar het zal rond de 1% liggen.” Melookyoubook verslaat de prijs die de aanvragers vinden dus vrijwel altijd.

Onafhankelijk advies

Reizigers kunnen (nog) niet direct bij Melookyoubook reserveren. In plaats daarvan worden zij doorverwezen naar de sites van de luchtvaartmaatschappijen zelf. Melookyoubook ontvangt geen commissie van de maatschappijen, maar rekent een vast bedrag voor elk uitgebracht advies. “Want alleen zó kunnen we een onafhankelijk advies geven,” aldus André.