De afwerking van een houten vloer

Is je houten vloer of parketvloer aan een onderhoudsbeurt toe? Een parketvloer schuren is een klus waarvoor vakmanschap essentieel is om te genieten van een mooie vloer. Voordat een houten vloer wordt geschuurd, is het belangrijk dat je eerst de ruwe delen in de vloer schuurt. Dit moet gedaan worden met een parketronde schuurmachine. Als laatste kan een vloer nog wel olie klaar zijn, maar moet altijd wel worden afgeschuurd met een korrel 120. Daarnaast moet de vloer zoveel mogelijk stofvrij staan. Dit hoeft niet perse met een stofzuiger, een bezem is ook goed. Van essentieel belang is het aanbrengen van olie zo spoedig mogelijk na het schuren van de houten vloer. Dit zorgt voor opening van de houtporiƫn zodat een optimale impregnering en hechting gewaarborgd wordt.

Vooraf…

Voordat een houten vloer geschuurd wordt, worden de grotere noesten in de vloer met voegenkit bewerkt. Dit transparante hars mengt zich goed met het zaagsel of het schuursel dat los komt door het zagen en schuren van de houten vloer. Het is goed als er een brinta-achtige substantie ontstaat. Vervolgens kunnen de onvolkomenheden dicht geplamuurd worden.

Wil je jouw parketvloer schuren? Niet alleen een parketvloer dient geschuurd te worden voor het behoud van een mooie vloer, ook een houten vloer schuren is van groot belang.