Content marketing van belang?

Content marketing. Veel ondernemers hebben het begrip wel eens voorbij zien komen maar weten niet precies wat het inhoudt. Anderen daarentegen weten wel wat het inhoudt, maar hebben geen idee hoe dit een voordeel kan zijn voor hun website en hun bedrijfsvoering. Voor beide groepen hierbij een uitleg met betrekking tot wat content marketing is en hoe het van profijt kan zijn voor uw website, webshop en onderneming.

Content marketing is eigenlijk een vorm van SEO. SEO kennen de meeste ondernemers beter, want daarmee kan hun website beter ranken in de zoekmachines, zoals bijvoorbeeld Google. Maar voor een goede SEO heb je ook een goede content marketing nodig. Eén van de doelen van het schrijven van content voor een website is namelijk ook het zo goed mogelijk ranken in Google. Daarvoor zijn meerdere stappen benodigd, maar content marketing maakt wel een belangrijk deel uit van SEO. Zonder goede teksten op je website, kun je namelijk niet hoog ranken in Google.

Wat is het verschil tussen SEA en SEO?

Veel mensen weten het verschil tussen SEA en SEA niet. Klik op de link hierboven voor een toelichting.

Vindbaarheid

Via content marketing zorg je er dus voor dat je goed vindbaar bent in de zoekmachines. Maar je wilt ook je klanten een leesbare tekst bieden. Vroeger stopten veel ondernemers hun site vol met allerlei keywords, maar tegenwoordig werkt dat niet meer. Sterker nog, je kunt er flinke straffen mee opgelegd krijgen dor Google, wat zelfs tot gevolg kan hebben dat je website niet meer voorkomt in de zoekresultaten. Dat kan het einde van je bedrijf betekenen.

Ook de robots van Google worden steeds slimmer en beoordelen je website op leesbaarheid. Goede content marketing houdt dus in het schrijven van teksten die én goed gevonden worden én goed leesbaar zijn. Vaak kan je voor goede content marketing wel bij een reclamebureau terecht. Zoek je bijvoorbeeld een reclamebureau in Friesland, dan typ je in Google reclamebureau Friesland in en dan kom je snel bij het juiste bedrijf voor je content marketing uit.