Blokhutten: kopen of bouwen?

Blokhutten: je wilt er graag een, je hebt ervoor gespaard en, als het nodig was, een vergunning aangevraagd. In je tuin heb je een mooi plekje voor de toekomstige blokhut gereserveerd en je weet wat duurzaam hout is. Mooi. Dan heb je alleen nog 2 keuzes: Een blokhut bouwen of kopen. Hm, lastige keuze. In dit artikel zet ik de voor- en nadelen op een rijtje.

blokhutten

1. Blokhutten: bouwen

Blokhutten zelf bouwen heeft natuurlijk een voordeel: helemaal je eigen ontwerpen maken. En dat kan soms ook voordelig uitpakken! De nadelen: tja, die spreken een beetje voor zich: het intensieve werk. En dan niet alleen het timmeren of zagen, maar ook de pijnlijke handen, het verkeerd monteren, het uitstellen, de ruimte die er voor moet hebben. Heb je daar geen zin in, geen tijd voor of heb je gewoonweg 2 linkerhanden? Schakel dan een timmerman of ga naar een blokhutten showroom en koop er een. Dat laatste is in dit geval het voordeligst.

blokhutten

2. Blokhutten: kopen

Er is nog een optie en dat is het blokhutten bouwpakket. Dat klinkt misschien een beetje raar, maar het is heel handig. Dit blokhutten bouwpakket koop je en zet je vervolgens zelf in elkaar. Vergelijk het maar met Ikea. Heb je ook daar geen tijd voor? Overleg dan met je leverancier. Vaak kunnen zij monteurs meesturen die de blokhutten in elkaar zetten. Bij de blokhutten van Fonteyn is dat bijvoorbeeld het geval. De service zit daar zelfs als bij de prijs inbegrepen. De monteurs hebben daarbij ook nog eens veel kennis over en ervaring met blokhutten. Je kunt ze dus ook alles vragen. Het nadeel: je hebt niet precies jouw unieke ontwerp. Wel zijn er al veel verschillende soorten blokhutten. Je hebt keuze uit vele kleuren, maten, materialen, vormen en uitvoeringen!

3. Blokhutten op maat

Wil je echt jouw eigen ontwerp in je tuin, maar ben je niet handig? Laat je blokhut dan op maat maken! Bij Fonteyn is dat mogelijk. Bepaal waar de deur komt en waar de ramen. Hoe groot de deur en ramen moeten zijn, welke vorm, etc is allemaal aan jou. Daarnaast ervaar je de gemakken van de professionals bij Fonteyn die je voorzien van advies.

http://www.fonteyn.nl/blokhutten