Bent u er klaar voor?

Door de mogelijkheid dat jongeren vanaf hun zestiende leeftijd mogen beginnen met het volgen van autorijlessen, is de vraag naar het volgen van autorijlessen enorm toegenomen. Voor u een mogelijkheid om een goede baan te hebben. Ontzettend fijn, helemaal in deze tijd waarin banen niet voor het oprapen liggen en u snel te horen krijgt: “Voor u tien anderen”.  Om auto-rijinstructeur te worden kunt een opleiding tot rijinstructeur volgen.

Rijinstructeur eisen

Om een rijinstructeur opleiding te willen volgen, is het belangrijk om voor jezelf een aantal vragen te beantwoorden. Vind u het leuk om met mensen om te gaan en heeft u er plezier in om mensen iets te leren? Bent u daarnaast geduldig en voelt het op de weg zijn als een bevrijding en plezier? Indien u deze vragen positief kunt beantwoorden, is een opleiding tot rijinstructeur wellicht iets voor u. Tijdens zo’n opleiding krijgt u les van professionele instructeurs die u de fijne kneepjes van het vak leren en u leren wat van belang is om een leerling tot een goede bestuurder te maken.

Verantwoordelijke en sociale weggebruikers

Tijdens een rijinstructeur opleiding leert u ook dat het uw taak als instructeur is om leerlingen op te leiden tot verantwoordelijke en sociale weggebruikers. Veiligheid staat voorop en daar moet u hen bij helpen! Dit vergt vakkennis en professionaliteit. Rijinstructeur zijn vergt ook veel van je sociale vaardigheden en contactuele eigenschappen omdat u met allerlei verschillende mensen te maken krijgt. Allemaal mensen die graag willen leren autorijden, maar die het misschien wel allemaal uiteindelijk op een andere manier oppakken. Welke manier dit is en hoe, dat is jouw taak als rijinstructeur om dit in te zien. Bent u klaar voor de uitdaging tijdens een opleiding tot rijinstructeur?