Belgie Vermogensbeheer vergelijken

Belgie kent veel vermogensbeheerders en Private Banken, maar welke vermogensbeheerder sluit uiteindelijk het beste aan bij uw wensen; eisen en doelstellingen? doe via ons de gratis VermogensScan en ontdek welke vermogensbeheerder het beste bij u past!

Twee weken geleden sloten we nog op records voor zowel de Dow-Jones als de S&P 500. De afgelopen week doken we hard omlaag met de indexen. Wij schreven dat de S&P 500 wel eens de 2.100 grens zou kunnen doorbreken in de afgelopen week maar niets was minder waar. De Dow-Jones en de S&P 500 beleefde de slechtste week van 2015. De S&P 500 de slechtste week sinds mei 2012. Uiteindelijk verloor de Dow-Jones 3,8% voor de week. De S&P 500 verloor 3,5% en de Nasdaq deed het nog het beste met een daling van 2,7% voor de week. De grote dalingen van de indexen hadden niks te maken met verslechterde cijfers uit de industrie of tegenvallende cijfers van de wereld economie. De reden dat de indexen zo hard daalden, kwam door de prijs van olie. Een vat West Texas Intermediate sloot vrijdag op een stand van $57,84. Dat is een daling van 12,5% in een week tijd. Dat zorgde ervoor dat vooral de oliefondsen het zwaar te voorduren kregen. Maar eigenlijk alle sectoren doken naar beneden. De vraag is nu, is dit terecht en staan we aan de vooravond van verdere dalingen.

De wereld economie is in 1 week niet met 12,5% ingezakt. Dus de vraag is hetzelfde gebleven. Nu de aanbod kant. De kostprijs van een vat olie ligt momenteel rond de $60 per vat. In Venezuela is dat zelfs richting $70. Dus het is nu verliesgevend om olie op te pompen. Met uitzonderingen daar gelaten. Dat wat we nu zien, is een daling, gebaseerd op emotie en verplichte afwikkelingen van future contracten. Zodra de dalingen achter de rug zijn, zullen we de olieprijs weer snel zien stijgen richting de $70 of hoger. Ook de beurzen zullen dan verder stijgen. Maar voor de komende weken, zal de olieprijs de richting van de beurzen bepalen. Maar wij denken dat we rond de bodem zitten. Al kan er nog een ronde gedwongen verkopen komen. Maar waar onrust is, liggen ook de kansen voor de nabije toekomst!