BALEINEN OVERHEMD

BALEINEN zijn die kleine plastic strips in uw kraag. Ze houden de boor lekker omhoog. Overigens zijn ze er vaak ook in bijvoorbeeld staal, messing of titanium. Of parelmoer, zilver of plastic. Het is wel belangrijk om de juiste – passende – balein te vinden.

Een passende balein voor uw overhemd

In  Nederland en België worden vele verschillende overhemden verkocht. En net zoals met schroefjes of sleutels: ze zijn allemaal net even wat anders. Geen nood – want er zijn websites waar je per merk overhemd de juiste baleinen kunt vinden.

Wat zijn baleinen voor uw overhemd?

Baleinen zijn dunne latjes voor in de kraag of boord van uw overhemd. Ze houden de boord lekker strak en vooral omhoog. Vroeger werden ze gemaakt van been maar tegenwoordig meestal van plastic, parelmoer of metaal. Het woord balein komt van het Latijnse baleana en het Griekse phallaina (beide betekenen walvis).

Baleinen koopt u makkelijk online

Overhemden hebben vaak plastic baleinen, vastgenaaid of los. Dat laatste is al iets chiquer. Verwisselbare baleinen zie je over het algemeen vaker bij stijlvolle overhemden en merkkleding. Summum zijn losse, dikke, parelmoeren baleinen.

Verwisselbare baleinen worden eens in de zoveel tijd vervangen. Vaker tegenwoordig worden mooie, krachtige en helder witte PVC exemplaren gebruikt.

Voor een juiste balein is de breedte en lengte (ook de vorm van de punt) belangrijk om een goede fit te krijgen. Een precies passende balein gaat langer meer, wordt minder snel verloren en zorgt vooral dat het overhemd of shirt volledig tot zijn recht komt.

Kijk op Baleinen.com voor een volledig overzicht

Baleinen voor uw overhemd

Baleinen voor uw overhemd