Autosloperij en milieuvoorschriften

Vele jaren terug waren er niet altijd goede autosloperijen te vinden waar je je auto kon brengen wanneer deze total loss verklaard werd. De mensen zochten een illegale stortplaats en dumpten daar hun auto. Het nadeel hiervan was, dat er steeds meer nieuwe auto´s kwamen en waardoor ook steeds meer auto’s total loss verklaard werden. Met de jaren ontstonden steeds meer illegale stortplaatsen. Al deze illegale stortplaatsen waren niet goed voor het natuur. Elke auto die gedumpt werd bevatte nog vloeistoffen zoals benzine en dergelijke. Deze stoffen zijn schadelijk voor het milieu. De overheid vond dat dit niet meer zo door kon gaan en heeft strengere regelgeving bedacht.

Procedure van een autosloperij
Een autosloperij is een stortplaats waar auto’s gedemonteerd en gesloopt worden op een milieuvriendelijke manier. Alle auto´s die total loss verklaard worden zullen tegenwoordig naar een autosloperij gebracht moeten worden. Als je je sloopauto naar een autosloperij brengt zal een medewerker je auto taxeren. Uit de taxatie zal blijken hoeveel geld je voor je auto zal krijgen. Het bedrag zal in de meeste gevallen onder de 300 euro liggen. Bij de taxatie zal er gekeken worden hoeveel geld de autosloperij er aan kan verdienen.

In eerste instantie zullen ze kijken of je auto nog te redden valt. Wanneer dit het geval is, zullen ze mogelijk proberen de auto op te knappen en door te verkopen. Als blijkt dat dit niet mogelijk is, zal de auto gedemonteerd worden. Alle bruikbare onderdelen zullen er uit gehaald worden door een medewerker van de autosloperij. Deze onderdelen zullen doorverkocht worden. Vervolgens zal het overgebleven wrak samen geperst worden.