Atlas Fietsen en waarop u moet letten bij het aanschaffen van elektrische fiets

Heeft u geen zin meer om lange fietstochten naar werk te maken met enorm harde tegenwind? Met een elektrische fiets is het fietsen met harde wind geen probleem. Bent u geïnteresseerd in het kopen van een elektrische fiets? Dan bent u aan het juiste adres bij Atlas Fietsen. Op de website van Atlas Fietsen kunt u het gehele assortiment doorspitten! In dit artikel gaan wij dieper in op de specificaties die u vaak vindt bij de elektrische fiets. Zo kunt u een gedegen keuze maken als u overgaat tot het kopen van een elektrische fiets. 

De keuze van motor

De motor van de elektrische fiets kan op een aantal verschillende manieren gemonteerd worden. Deze montering van de motor zorgt voor een andere rijervaring. Als de motor in het midden van de fiets wordt gemonteerd zal dit zorgen voor een natuurlijke rijervaring. De middenmotor is de populairste vorm van aandrijving. Daarnaast bestaan er ook achter motoren. Deze zijn het krachtigste soort motor en zijn ideaal om door heuvelachtige landschappen te rijden. De voorwielmotor is de goedkoopste soort motor. Het nadeel van de voorwielmotor is echter dat het om enige gewenning vraagt van de bestuurder. De ondersteuning die de motor geeft zal soms namelijk  met wat vertraging werken en dit zorgt ervoor dat u zich lastiger door bochten kan manoeuvreren. 

De versnellingen

De versnellingen van de elektrische fiets zijn erg belangrijk. U beweegt zich namelijk met grote snelheden over de weg en moet vooral in stadsgebieden vaak afremmen en stoppen. Dankzij de versnellingen kunt u toch comfortabel blijven rijden. De naafversnelling kun je bij stilstand ook schakelen. Dit is erg fijn als u tot stilstand bent gekomen en het even duurt voordat de accu aandrijving geeft. De naafversnelling heeft meestal 7 of 8 standen.