Arganolie in de keuken

Arganolie staat bekend dat het voor ontzettend veel gebruikt kan worden. Het is cosmetisch een erg goed product maar ook culinair is het een aanwinst in de keuken. De Marokkaanse bevolking gebruikte de olie al in de keuken. Nu gebruiken ook steeds meer Benelux landen Argan olie in de keuken. Het is namelijk één van de meeste voedzame olies die u kunt gebruiken in voeding. Bovendien heeft argan olie een diepe smaak waardoor u een prachtig gerecht op tafel kunt zetten.

Gebruik tijdens het koken

Argan olie moet echter wel op een bepaalde manier tijdens het koken gebruikt worden. Het is belangrijk dat de olie niet opgewarmd wordt, omdat de olie een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren bevat. Om echt goed van de olie te kunnen genieten dient u het pas aan het einde aan het voedsel toe te voegen. Het is eigenlijk vergelijkbaar met olijfolie. Het is belangrijk dat u na opening de arganolie snel leeg te maken omdat u zo optimaal kunt profiteren van de effectieve eigenschappen van de olie.

Aanwinst voor uw gerechten

Arganolie kan bijvoorbeeld worden gebruikt als dipsaus en beleg. Doordat het een rijke smaak heeft is het een aanwinst voor uw brood. Uw brood zal veel lekkerder gaan smaken. Argan olie is daarnaast ook erg lekker in salades. Het kan gebruikt worden als een dressing die past bij verschillende groenten. Het fijne is dat er maar heel weinig olie gebruikt hoeft te worden om de dressing te maken.

Bent u benieuwd wat argan olie voor uw gerecht kan doen? Wat voor bijzondere smaak arganolie aan uw gerecht kan geven? Probeert u het gewoon eens uit!