Antieke klokken

Bent u een enorme fan van antique clocks, vooral gericht op french clocks? Of bent u nog steeds op zoek naar die ene antique clock? Voor veel mensen zijn antique clocks om te verzamelen. Mooie oude klokken van lange tijd geleden. Maar wat is er zo bijzonder aan deze french clocks?

Het uurwerk

Wat de klokken natuurlijk erg bijzonder en speciaal maakt is het uurwerk. Het uurwerk kent Romeinse cijfers die kunnen verschillen qua grote per klok.

Vormgeving

Daarnaast is de vormgeving van antique clocks heel andere dan de klokken van nu. Er kwam toen veel meer handwerk bij kijken waardoor iedere klok eigenlijk bijzonder is. Alle klokken zijn handgemaakt waarin het nodige werk zit.

De slinger

Vrijwel alle french clocks kennen een slingergewicht. Dit is iets wat de klokken erg speciaal maakt. Klokken werden vroeger niet alleen gemaakt om de tijd te kunnen aflezen, het werd ook echt als een kunstwerk gezien. Wie de mooiste klok kon maken was eigenlijk de koning in zijn vakmanschap.

Slagwerk

Het slagwerk in de antique clocks wordt door een gewicht of veerton aangedreven. Deze treedt op vaste tijdstippen in werking door middel van een uitlichter, die wordt bewogen door een pen op het minuutrad van het gaande werk. Het slagwerk bedient een klepel, die op een bel slaat.

French Clocks zijn een kunstwerk op zich. Het is voor verzamelaars erg bijzonder om te zien hoe er van een klok echt een kunstwerk werd gemaakt en hoeveel werk hierin eigenlijk ging zitten. Bent u ook op zoek naar antique clocks? Bekijk voor meer informatie onze website.